iso belgesi,iso 9001 belgesi,iso 9001 2000 belgesi,iso 9001 2008 belgesi,iso kalite belgesi,kalite yönetim sistemi belgesi,iso belgelendirme,iso kalite sistemi
blogger
google plus
twitter
facebook
İSTANBUL TEL: 0212 570 55 95
ANKARA TEL: 0312 419 64 00
BURSA TEL: 0224 256 83 66
ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ NEDİR?

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardı Gıda tedarik zinciri içerisinde bulunan organizasyonların hammadde kabulden nihai ürün / hizmete kadar tüm proseslerini Ulusal ve Uluslar arası mevzuatlar içerisinde Hijyenik koşullarda üretmesini sağlamaya yönelik ISO tarafından yayınlanmış olan yönetim sistemi yaklaşımıdır. ISO 22000 Belgesi ile belgelendirilen bu standart 2005 yılında yayımlanmış ve standarda ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı denilmektedir. Bu standartlar ailesi

ISO 22000 Standart ailesi ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Gıda Zincirindeki kuruluşlar için şartlar

ISO 22003 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Gıda güvenliği yönetim sistemlerinin tetkikini ve belgelendirmesini yapan kuruluşlar için şartlar

ISO 22004 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi –ISO 22000:2005’in uygulanması ile ilgili kılavuzu

ISO 22005 Yem ve gıda zincirinde izlenebilirlik - Sistem tasarımı ve hazırlanması için genel ilkeler ve kılavuzu olarak yayımlanmıştır.

ISO 22000 HACCP HASİP HACEP BELGESİ NEDİR NASIL ALINIR KİM VERİR NEREDEN ALINIR BELGELENDİRME KURULUŞLARI KİMLEDİR

ISO 22000 Standardı sadece Gıda Tedarik Zincirinde yer alan kuruluşlar tarafından uygulanabilirliği bulunan bir standarttır. ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı yayınlanmadan önce dünyada en çok rağbet gören standardı HACCP, (Hazard Analysis and Critical Control Point - Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ) gıda tedarik zincirinde yer alan kuruluşların, sağlıklı gıda üretim / hizmeti için gerekli olan personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb. hijyen şartlarının tanımlanarak dokümante edilmesi ve bu şartların sağlanması için uygulamalar ile üretim ve servis aşamasında nihai kullanıcı olan tüketici açısından sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin belirlenmesi ve bu nedenlerin ortadan kaldırılması temeline dayanan bir Gıda Güvenliği yaklaşım olmuştur. ISO 22000 Standardı bu temeller üzerine ISO 9001 Kalite Yönetim Sisteminin yönetim yaklaşımını da bünyesinde birleştirerek yeni bir standart olarak 2005 Yılında ISO Tarafından yayınlanmıştır. Standart yayınlandığı tarihten itibaren herhangi bir revizyona uğramamıştır. Bu nedenle ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı güncel bir standarttır ve belgelendirmesi ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi olarak isimlendirilmektedir.

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı

- İnteraktif iletişim

- Sistem yönetimi

- Ön gereksinim programları

- HACCP prensipleri

Temeline Dayanmaktadır.

ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sekiz ana madde ve bu ana maddelere bağlı alt maddeler ile EK A EK B ve EK C olmak üzere 3 Ek maddeden oluşmaktadır.

 
Sık Sorulan Sorular